''מהביס הראשון מחלחלים כל מרקמי המנה לפה: הרכות העסיסית של חזה האווז, הקריספיות של הבצל וכמובן, איך אפשר בלי, העסיסיות של קציצת ההמבורגר...''. שי וקנין וחבר מגלים את החדווה שבציד משותף, במסעדת קניבר שבחיפה
''בעוד אני מקשיב לסיפורי קרב של אלון, עמית הגיע אלינו עם בקבוק של יין הבית, קברנה סוביניון לואיס פיליפה, אי שם מצ'ילה הרחוקה...''. שי וקנין וחברו עברו בבר-מסעדה פרויד טיפול זוגי מפנק. במובן המצ'ואיסטי של המילה
''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!
''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין ניסה לשם כך את מסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. התאים לו בול
''האסאדו היה נתח בשר למתקדמים, כל ביס צרך הרבה השקעה, אך בסיומו - סיפוק עילאי''. שי וקנין מבקש להודות לסוכנות היהודית, שבזכותה הגיע מרסלו מורגנפלד לארץ, ופתח בלימן את מסעדת מורגנפלד סטייק האוס המעולה
''שני הדגים פולטו לאורך, האדרה הוצאה מהם, הם טוגנו עד לקבלת גוון זהבהב ומעורר תיאבון משני צידיהם, ולוו בצ'יפס. הדג היה טעים מאוד...''. עד שיקנו לירושלמים ים, הם יכולים להתאמן על יבש, במסעדת אהבת הים. שי וקנין יצא מרוצה
''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה
''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים
''קריספי בטטה, שיפודי חזה עוף עטופים ברצועות בטטה, ברוטב צ'ילי מתוק, גרמו לי לתהות - אם אני וזוגתי נפרד באותו רגע, האם אני עדיין אצטרך לתת לה שיפוד? אחרי הרהורים לא קלים בחרתי בבחורה, אבל הייתה התלבטות קשה....''. שי וקנין נחשף לרעיון הטאפאס במסעדת סאקויה ברמת ישי, והתאהב. גם בקונספט, וגם במסעדה
''את הקינוחים ליווינו עם מוחיטו חמצמץ-מתקתק בשבילה, וודקה-רדבול בשביל הגבר (אני), שבהתאם לאווירה שבמקום - עשו לנו שמח''. שי וקנין המתיק את החופשה הרומנטית בצפון בבילוי בדיוינו, בר-מסעדה עם אוכל טוב ואווירה עליזה
''אני השתלטתי בינתיים על מולח'אס, חתיכות קטנות ורכות להפליא של שקדי בקר, עם תיבול שערך חגיגה קטנה של טעמים בפה: טיפונת מר, קצת מלוח וקצת חמצמץ. המנה נדירה יחסית ואינה מופיעה בתפריט, אך אם התמזל מזלכם והגעתם ביום שבו המסעדה מגישה אותה, אתם יכולים לחוש ברי מזל...'' שי וקנין למד בדוניה רוסה שיעור על אוכל ארגנטינאי אמיתי